2016. január 11., hétfő

One Piece - A Nebulandiai Kaland

A One Piece legújabb TV Special részében a Szalmakalaposok azon kalandját követjük végig, ahol találkozunk régi ismerősökkel, illetve új tengerészeti tagokkal. Régi ismerősökben a már ismert Foxy Kalózok térnek vissza, akiket Luffy és kalózcsapata egy Davy Back Fight-on győzött le.

A Nebulandia Kaland plakátja

A Davy Back Fight ugyebár egy olyan harc kettő kalózcsapat között, aminek a megnyerésével plusz tagokat tudsz a saját bandádba szerezned. Korábban Luffy ezt megnyerte és megvédte a társait is. Valamint elnyerte Foxy összes kalózát a Foxy Kalózbandának, de Luffy ezt visszautasította, így a lobogójuk lett a jutalma a Szalmakalapos Kalózoknak. Cserébe viszont Luffy rajzolt nekik egy másikat.

Az ominózus evőverseny
A Nebulandiai Kaland során hőseink tengődnek a tengeren, közben szervezkednek az egész csapat ellen. Chopper S.O.S. jelzéseket fog egy közeli szigetről, majd - Sanji jóvoltából, mivel nőkről van szó - oda is mennek. Viszont kiderül, hogy ez csak egy csapda, amit a már - mint ahogy azt megtudhattuk - kibővült Foxy Kalózok állítottak. Kikkel is bővültek ki? Egy hajóáccsal, Dojaku-val, egy mesterlövésszel, Kansho-val és egy taktikussal, Komei-el. Ők korábban a tengerészethez tartoztak, ám Foxy elnyerte őket egy Davy Back Fight-on. Viszont miért kereste fel az Új Világban Foxy, azt a Monkey D. Luffy-t, aki már számtalan neves kalózt sikeresen felülmúlt? A megoldása a már jól emlegetett Davy Back Fight. Foxy ugyanis visszavágót akar és biztos abban, hogy győzni fog az új tagjaival. Minden a szokásosan alakul egészen az evőversenyig. Három-három tag áll ki egymás ellen, Foxy részéről: Hamburg, Porsche és Dojaku, Luffy részéről: Luffy, Sanji és Zoro (Brook-ot visszaléptették, hiszen nincs gyomra. SKULL JOKE). Mivel a sziget a Gombasziget, ezért ismeretlen eredetű gombát kell megenni. Dojaku kivételével mindenki fogyasztani kezdi és kiderül, hogy ez olyan gomba ami mérgező, hanem a harci kedvet szünteti meg. Egyetlen gyógymódja egy gomba, ami kiüti ezt a hatást. Mikor Dojaku és Komei elfogja az öt kalózt leleplezik magukat, hogy beépültek és a tengerészetet szolgálják, Robin ellopja az "ébresztőgombát" és Luffy-val megeteti. Sajnos nem sikerül megállítani Komei-t, így elmenekül az átépített Sexy Foxy hajóval és az öt kalózzal. Luffy és Foxy szövetkeznek, majd útra is kelnek. A Sunny fedélzetén így Luffy, Robin, Nami, Franky és Usopp marad, valamint Foxy és Kansho. 

Dojaku és Komei
Egy Eternal Pose - speciális iránytű - segítségével eljutnak egy szigetre, ami két okból furcsa. Egyrészt minden pontján tengerészek vannak, valamint a szigetet egy különös növény növi be, ami olyan hatással bír, mint a Kairoseki - tengerkő -, azaz a Démongyümölcs használók erejét szinte nullázza. Ez a sziget, nem más, mint Nebulandia. Itt történik egy-két csavar, valamint egy nagyobb ütközet a tengerészet és a Foxy Kalózok, valamint a Szalmakalapos Kalózok között. Ácsi, valami nem tiszta. Sanji, Zoro, Robin, Usopp és Franky el lett rabolva. Luffy erejét leszívja a tengeri köd, egyedül Nami maradt a szigeten. Hol marad Brook és Usopp? Ők a szigeten maradtak, hogy a gyógyítógombát elhozzák, amit sikeresen meg is tettek. 


Luffy és Komei harca Nebulandia partjain
Teljesen mindent ugyan nem írtam le, de nem is ez volt a célom. Aki szereti a One Piece-t, valamint egy kisebb kikapcsolódást akar még azelőtt, hogy Doflamingo le legyen győzve, javaslom tekintse meg ezt a történeti kitekintést. Bár számomra az eleje és a közepe jobban ki lett dolgozva, mint a vége, mégis úgy érzem, hogy egy remek TV Special-t tudhat maga után a One Piece széria. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése