2016. február 4., csütörtök

Boruto - Méltó utódja-e az apjának?

A Naruto franchise talán az a dolog, amit senkinek nem kell bemutatni, még azoknak se akik nem nagyon jártasan az animék és mangák világában. Mondhatom, hogy a Naruto volt az első anime, amiről tudtam, hogy mit is nézek. Először az A+-on, majd az Animax-en néztem, utóbbinál már újraszinkronizált formában. Teltek az évek, majd jöttek a pletykák, hogy jön a Naruto Shippuuden. Sokak bánatára valóban pletykák voltak, ugyanis ez eddig még nem valósult meg. Ami viszont késik, nem múlik. A Naruto Shippuuden mangája 2014 őszén ért véget, viszont a sorozat még mindig megy, fillerekkel taglalva. 
Boruto, Mitsuki és Sarada
Az új főszereplő triónk
Elérkeztünk időben egy rövidebb Spin-Off mangához, amiben egy kisebb betekintést nyertünk Konohagakure háború utáni életébe. Minden eddig ismert szereplő már idősebb pár évvel, a korábbi főszereplők, már vagy dolgoznak, vagy gyermeket nevelnek, vagy hokage. Ebben inkább Sasuke és Sakura lánya került előtérbe, Sarada, valamint Choji lánya, Chocho. A történet annyi, hogy Sarada nem ismeri az apját és kétségbe esik, hogy ki is az Ő apja, majd találkozik Sasuke-val, végül pedig Happy End. 
Otsutsuki Momoshiki és vállán Otsutsuki Kinishiki
Sasuke és Sarada
A 2015 nyarán mozikba kerülő Boruto: Naruto The Movie, sejtéseim szerint egy kicsivel később játszódik, mint a Spin-Off manga. A film főszerplője, Boruto, bármi meglepő. Rögtön egy küldetéssel nyitunk, majd megtudjuk, hogy Boruto, Sarada és egy Mitsuki nevű fiú egy csapatban vannak, a mesterük pedig Konohamaru. Egy medve elfogása az ő küldetésük, plusz megtudjuk, hogy a falu vezetője, azaz Naruto olyan elfoglalt, hogy mindenhova árnyékklónokat küld. Konohamaru egy új eszközt használ, ami segítségével bármilyen eddig ismert Jutsu-t tud használni. Naruto és Hinata lányának, Himawari-nak születésnapja van, de Naruto oda is egy árnyékklónt küld, ettől Boruto teljesen bepöccen és majd' megutálja az apját. Elérkezik a Chunin vizsga, melyen kisebb unszolással Boruto is részt vesz, plusz Sasuke tanítványának fogadta. Egy tudós, Boruto-nak ad egy karra szerelhető eszközt, pont olyat ami a mesterének is van. A vizsgán három fordulóból kétszer használja, viszont mikor a harmadik fordulóban használja, az apjának feltűnik - aki egyébként büszkén ment be a szobájába, mikor a második fordulót megnyerték. - és mikor az elődöntőt megnyeri, Naruto lebuktatja Hinata segítségével. Boruto-t ekkor kizárják és elveszi Naruto a fejpántját. Majd nem sokkal később berobban a két főgonoszunk. Az egyik fegyvereket tud előhívni és azokat használni, a másik pedig elnyeli a képességeket és a kétszeresét veri vissza. Álljon itt meg a menet. Elszívja és visszaadja. Aki nézte az Egy Akatsukis Életét az tudhatja, hogy Leonidas nyaklánca, pont ezt tudta, vagy minimum hasonlót. Visszatérve az animére, a két antagonista karakter egy gyümölcsöt akar, amivel örökké fiatalok maradnak és bitang erősek. Egy kisebb csata után Naruto-t magukkal is viszik. Egy rövidebb szomorú rész után, Sasuke, Boruto és a maradék négy Kage a nyomukba erednek. Itt a fegyverhasználó feláldozza magát, majd a Leonidas koppintás, azaz Otsutsuki Kinishiki számára és valóban erős ellenfél lesz. Összefognak, végül amikor egy végső csapást mérne a négy Kage-ra, Boruto Rasengan-ja eltalálja, végül pedig ezzel is győzik le. Ezután mindenki boldog és itt is jön a Happy End.
Naruto, mint a Hokage és Shikamaru, mint a jobbkeze
Na, de milyen a megvalósítás? Ötös, frankón. Nekem tetszett. Viszont a történet annyira nem jött át. Valamint, az a kijelentés ami elhangzik a filmben, hogy "Te még nagyobb lehetsz, mint az apád." engem kicsit megrémít. Naruto-t is nagyon megerősítették főleg, hogy a Susanoo-val a Kyuubi eggyé tud válni. A végén még Saitama-t csinálnak a fiatal Boruto-ból. Ha lesz manga kíváncsian várom milyen lesz. Nem vagyok egy nagy Naruto rajongó, de heti 24 oldalba, senki nem hal bele. A film hossza nem túlzottan nagy, mindössze 1 óra 45 perc, de tartalmas és rengeteg kérdést is felvet. Vajon tényleg Sarada lesz a jövőben a hokage? Boruto mennyire lesz erős? Himawari Byakugan-ja mikor alakul ki? Mitsuki-nak van anyja? Plusz még rengeteg kisebb-nagyobb kérdés van. Az pedig dicséretre méltó, hogy a való életben is a háborúk hoztak technikai fejlődést a világnak, lásd például a mikró, erre meglépte az alkotó, hogy itt is egy "ipari forradalom" következik be. Számítógépek, kézi konzolok, repülők és kitudja még micsodák vannak az animében.

Alapvetően nézze meg mindenki aki érdeklődik, vagy csak akar egy filmet nézni, mert a mondanivalója nagyon erős.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése