2016. július 31., vasárnap

Pokemon: The Origin

Célok. Mindenki életében vannak kitűzött célok, melyek egy részét már vagy elért, vagy még csak az odafelé haladó úton halad. Vannak nagyon szimpla célok is, lásd munkahely, érettségi, stb., viszont olyan elvetemült célok is vannak, mint megmászni a Mount Everest-et oxigénpalack nélkül, vagy kiugrani a föld légkörének legszéléről. Ezek van, hogy évekig tartanak, de tehetősebbek és szerencsések van, hogy az álmukat szinte egy pillanat alatt beteljesítik. Neked valamelyik álmod már valóra vált?

ELÖLJÁRÓBAN:

Bizonyára mindenki vagy legalábbis sokan tudják, mi az a Pokémon. A helyzet az, hogy a Pokemon Go megjelenésével, megnőtt a kalandorok száma - tudom, sokan játszanak vele divatból - és ezzel együtt az érdeklődés is a Pokémon iránt. De hol kezdődött ez az egész? 1996-ban a Game Freak fejlesztésével jelent meg a Nintendo kezei közül a Pokemon Red és Blue, Game Boy-ra. Egy karaktert irányítottunk benne és különféle szörnyeket lehetett benne elkapni, bejárni a régiót, stb. 1998-ban pedig megjelenik a Blue változat is. Teltek az évek, rengeteg Pokemon játékot kaptunk, ahogy mangát is és animét is, viszont amit most górcső alá veszünk, nem az itthon is vetített Pokemon sorozat, amiben Ash indult el, hogy Ő legyen a legjobb, hanem a 2013-ban megjelent, négy részen OVA sorozatot. Ez a mű, szinte csak az eredeti játékot dolgozza fel, egy kisebb kitéréssel.

TÖRTÉNET:

Történetünk főhőse Red, egy újonc és kezdő Pokemon tréner, akit egy napon Oak Professzor magához hívat, és Green-el (Red riválisa és Oak unokája) megkapják az első Pokemonjaikat. Red a nevére hivatkozva Charmander-t választja, még Green taktikusan Squirtle-t. Ezután felkerekednek mind a ketten és kiderül, hogy Red tényleg egy kezdő. Az alapvető dolgokat nem tudja, persze ezeket kiküszöböli a későbbiekben. Az első jelvénye után, elkezd beletanulni a dolgokba, amit Brock-tól nyer el. Szépen lassan elnyeri a többi jelvényt is, majd összetűzésbe kerül a Rakéta Csapattal is, de végül őket is legyőzi. Na, de...mégsem teljesen az eredeti történetet követi a dolog, ugyanis a nem is olyan régen, bejött a Pokemon tudatba a Mega Evolúció, ami annyit tesz, hogy az eddig is bika Pokemonjaid, még erősebben lehetnek. Ezt beletették az OVA-ba is, ami nem akkora nagy baj, csak kicsit illúzióromboló, hogy a játékban nem lehet Mewtwo-t ilyen módon legyőzni.

KINÉZET, ZENÉK, SZINKRONHANGOK:

Én a grafikával nagyon megvoltam elégedve. Számomra nagyon jó a grafika és szemet gyönyörködtetőnek tartom. Amikor a Pokemonokat elkapják, vagy előhozzák, az valami elképesztően jól néz ki, sőt még a Pokemonok kinézete is nagyon király lett. A három legendás Pokemon, Zapdos, Moltres és Articuno pedig szó szerint magasságosak és gyönyörűek.

A zenék jól adják vissza a játék hangulatát és ezzel együtt jól össze is gyúrják az anime világával.

A szinkronhangok pedig számomra, mindegyik csillagos hatos. Beleadtak mindent és nagyon jóra sikerült, az egyes karaktereknek, remekül eltalálták a hangjukat, illenek hozzájuk.

VÉLEMÉNY:

Még ha nem is olyan régen ismerkedtem meg a játékokkal - Gameboy hiába révén, csak emulátoron tudok játszani, mert 3DS-em sincs - nagyon élveztem ezt. Jobban, mint az eredeti, itthon vetített sorozatot is. Örömmel néztem meg már többször is, és nem egyszer hozta meg a kedvemet arra, hogy elkezdjem az egyik játékot. Ráadásul eljutottam oda is, hogy eredetiben is megfogom venni a játékokat, amint lesz megfelelő konzolom hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése